Tingkatkan Tahap Tenaga dan Berjuang Keletihan Dengan Herba Cina

Tingkatkan Tahap Tenaga dan Berjuang Keletihan Dengan Herba Cina

Menggunakan herba Cina secara tetap adalah cara yang mudah tetapi berkesan meningkatkan tahap tenaga dan melawan keletihan.

Dalam bahasa perubatan Cina, herba tenaga-meningkatkan dipanggil 'tonik Qi. Herba-herba ini menyediakan dalam, tonification jangka panjang untuk seluruh badan. Mereka tidak perangsang kosong, dan secara amnya tidak mempunyai kesan serta-merta. Walau bagaimanapun, yang diambil untuk tempoh yang lebih mereka boleh membawa peningkatan berkekalan yang mendalam dan lama dalam tahap tenaga keseluruhan dan kesejahteraan.

Kita semua telah mendengar ginseng - salah satu herba yang paling terkenal di dunia. Ia adalah herba yang indah, dan sangat dihargai di seluruh Asia. Tetapi di Barat tidak begitu ramai orang tahu perbezaan penting dalam jenis ginseng, dan apa yang masing-masing digunakan untuk - ini selalunya bermakna bahawa orang mengambil yang salah.

Salah satu perbezaan utama adalah antara ginseng merah dan putih. Dalam setiap kes akar yang sama digunakan, tetapi kaedah pemprosesan adalah berbeza. The ginseng merah adalah lebih pemanasan dan merangsang - ia adalah sesuai untuk orang-orang yang secara umumnya sejuk dan lembap, tetapi tidak benar-benar sesuai untuk orang-orang yang lebih panas atau hati panas.

Lain-lain jenis ginseng juga mempunyai sifat yang berbeza - ginseng Siberia adalah satu lagi sangat pemanasan dan merangsang herba, sama dengan ginseng merah, tetapi ginseng Amerika adalah lebih penyejukan dan adalah pilihan yang lebih baik untuk ramai orang.

Herba lain 'Qi tonik' digunakan secara tetap di China sebagai bahan dalam masakan. Akar Astragalus, cordyceps muchrooms, keladi Cina, tarikh Cina (atau 'jujube') semua digunakan dengan cara ini. Serta menyumbang rasa untuk hidangan mereka juga memberikan ciri-ciri tenaga-meningkatkan dan memberi kesihatan mereka. Doktor Cina kuno Shen Nong berkata, penggunaan tetap herba dengan cara ini akan 'membuat cahaya badan, mencegah nyanyuk dan memanjangkan jangka hayat.

Semua herba ini boleh didapati dalam oriental super-pasar, dan boleh dengan mudah digunakan tanpa sebarang latihan khas atau kemahiran masakan. Digunakan dengan kerap mereka benar-benar boleh membantu untuk meningkatkan kesihatan secara keseluruhan dan kesejahteraan.

Sila ambil perhatian, jika anda mengambil ubat-ubatan preskripsi atau hamil atau menyusukan anak anda perlu menyemak dengan doktor atau pakar herba berkelayakan sebelum mengambil sebarang herba.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar