Healing positif dengan Pemikiran Positif

Healing positif dengan Pemikiran Positif

Fikiran anda mempunyai kesan yang sangat besar kepada tahap kesihatan. Kepercayaan kamu dalam mana-mana terapi, atau kekurangan itu, ketara mengubah kesannya. Satu contoh bagaimana kesihatan pengaruh fikiran adalah fakta bahawa beberapa orang dengan gangguan personaliti berganda telah diperhatikan untuk mengalami penyakit tertentu salah satu daripada personaliti mereka tetapi bebas dari itu pada orang lain.

Membolehkan "Keajaiban Pemulihan"
Satu persamaan dalam "pemulihan keajaiban," seperti remisi spontan kanser, seolah-olah menjadi satu anjakan dalam kepercayaan, pemikiran dan sikap individu berkenaan. (Orang-orang ini sering menggambarkan penyakit mereka sebagai, kehidupan yang meningkatkan pengalaman yang positif.) Sikap mental dan emosi memainkan peranan yang besar dalam kesihatan anda.

Dari bidang psychoneuroimmunology, yang mengkaji "sambungan minda-badan," telah datang kesimpulan bahawa jawapan kepada dua soalan boleh menentukan kemungkinan anda menghidap penyakit jantung lebih tepat daripada apa-apa ujian yang diketahui lain:

1) Adakah anda menikmati kerja anda?
2) Adakah anda berpuas hati?

Orang gembira mempunyai risiko yang lebih rendah daripada kesihatan yang kurang baik dan mempunyai kadar pemulihan yang lebih cepat. Orang yang meluahkan perasaan dalaman mereka lebih bebas biasanya menikmati keyakinan diri yang lebih besar dan pengalaman hidup sepenuhnya.

Cara Penggunaan Sikap Positif Untuk Meningkatkan Kesihatan
Mengubah masalah kesihatan kronik kadang-kadang boleh berasa mencabar. Peraturan pertama menggunakan minda anda untuk membantu anda sembuh adalah untuk menyedari apa yang badan anda memberitahu anda. Ingatlah bahawa semua penyembuhan mengambil masa - masa untuk membersihkan dan menjana semula sebelum perubahan dalam gejala-gejala berlaku. Jangan putus asa jika gejala-gejala tidak berubah serta-merta. Pemulihan sering masa yang baik untuk mengamalkan kesabaran. Sebagai orang menjadi lebih sihat, badan-badan mereka sihat menjana pemikiran, sikap dan perasaan.

Bagaimana Chiropractic Wellness Care Boleh Bantu
Pada teras penjagaan kesihatan Chiropractic adalah pemikiran yang Chiropractors merawat seseorang dan bukan penyakit, atau diagnosis. Apabila orang mendapatkan Chiropractic, mereka sering dianggap sebagai orang keseluruhannya; kesihatan mereka tidak dibedah siasat ke dalam elemen fizikal sahaja.

Suasana yang positif mental / emosi yang Chiropractic penjagaan kesihatan mencipta membolehkan orang untuk menjadi lebih selaras dengan badan-badan mereka, belajar bagaimana untuk menjadi sihat dan bukan hanya sementara pertempuran gejala dan menjadi sangat kuat dalam mewujudkan badan-badan yang sihat.

Ini adalah hanya beberapa sebab mengapa penjagaan kesihatan Chiropractic kini semakin meningkat profesion penjagaan kesihatan yang paling cepat di dunia!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar